Au pair i Danmark

For mange danske familier giver det stor mening at have en au pair boende i hjemmet. Au pair er fransk og betyder ”på lige vilkår” – og formålet er netop, at begge parter får positive erfaringer ud af opholdet.

En au pair kan i teorien komme fra hvilket som helst land i verden. Historisk set har au pairs i Danmark førhen været primært fra østeuropæiske lande. I dag er det dog særligt au pairs fra Asien, der kommer til Danmark for at prøve et au pair ophold.

Som udgangspunkt betyder det ikke det helt store, hvor en au pair kommer fra, da det er samme principper der gælder for samarbejdet. Men som familie, kan man have en vis præference – eksempelvis hvis man ønsker at børnene skal introduceres for en bestemt kultur. I så fald kunne det være oplagt at finde en au pair fra netop den pågældende kultur, og som har mulighed for at lære fra sig.

Fordele ved en au pair ordning

I en travl hverdag er det svært at få tid til det hele. Flere familier sætter pris på ekstra hjælp i hjemmet. Med en au pair bliver det hele langt mere overskueligt og samtidig er der en  lang række kulturelle fordele.

En au pair tager sig typisk af  pasning af børn og almen husholdning. Til gengæld tilbyder familien kost og logi på præcis samme vilkår, som man normalt selv lever under, og derudover en månedlig løn- kaldet lommepenge.

Udover de åbenlyse fordele- at man har en ekstra person til at tage sig af børnepasning, rengøring, tøjvask og madlavning osv. Så må den kulturelle udveksling ikke undervurderes.  Au pairen får en introduktion til Danmark, mulighed for at opleve vores kultur på aller tætteste hold og ikke mindst oplevelser for livet. Som værtsfamilie får man ligeledes viden om den kultur og det land, som den besøgende au pair kommer fra. Dette er lærerigt for alle i familien- særligt børn, da de på den måde kan få et tidligt indblik i andre kulturer, lære mere om verden som helhed og ikke mindst lære et nyt sprog eller to. Som familie får man ofte et tæt samarbejde med sin au pair, da man jo trods alt bor og spiser sammen hver dag. Dermed er det vigtigt at der er en god kemi mellem parterne, da man jo oftest overlader ansvaret for sine børn til au pairen.

Overvejer du at bringe en au pair ind i familien? Så hjælper vi dig med at finde flere kandidater, som du kan vælge imellem. Vi står klar til at besvare spørgsmål, og guider dig gennem processen for at sikre, at du får den helt rigtige kandidat.

"